Irina Ilieva

Irina Ilieva

Architektin und Galeristin

AQUABIT by Peter Vink / Site specific installation

Site specific installation: 7. - 30. April 2017

The circle of life we experience has a beginning and an end, but it is infinite in its repetition. We all have our path in life, which is built by frames of moments and experiences. It is our decision to step out and see the whole infinite line from a different perspective. And it is our decision to step back into the path again, with new insights.

Peter Vink builds the site-specific installation „Aquabit“, exclusively interacting with the space of the gallery. He uses multiple „frames of light“ which dimensions correspond with the height and breadth of the entrance to the gallery backspace. Thirteen frames are hanging on the ceiling or standing on the floor, building an imaginary light tunnel. The gallery stairs transform to stage and viewing point at the same time.

During the day the exterior buildings are reflected in the street window, they overlap with the „light frames” inside. During the night, the installation focuses on the tunnel effect, cuts a clear access through the building, connects outer with inner space. The window to the backyard opens the light effect even further into the city.

By breaking through our conditioned perception, Peter Vink hopes to change the way people experience their environment.

AQUABIT by Peter Vink / Photo: Ludger Paffrath

The circle of life we experience has a beginning and an end, but it is infinite in its repetition. We all have our path in life, which is built by frames of moments and experiences. It is our decision to step out and see the whole infinite line from a different perspective. And it is our decision to step back into the path again, with new insights.

Peter Vink builds the site-specific installation „Aquabit“, exclusively interacting with the space of the gallery. He uses multiple „frames of light“ which dimensions correspond with the height and breadth of the entrance to the gallery backspace. Thirteen frames are hanging on the ceiling or standing on the floor, building an imaginary light tunnel. The gallery stairs transform to stage and viewing point at the same time.

During the day the exterior buildings are reflected in the street window, they overlap with the „light frames” inside. During the night, the installation focuses on the tunnel effect, cuts a clear access through the building, connects outer with inner space. The window to the backyard opens the light effect even further into the city.

By breaking through our conditioned perception, Peter Vink hopes to change the way people experience their environment.

AQUABIT by Peter Vink / aquabitArt gallery
AQUABIT by Peter Vink / Photo: Ludger Paffrath
AQUABIT by Peter Vink / aquabitArt gallery
close
close